Få hurtigt bredbånd

Få hurtigt bredbånd så du uden problemer kan bruge internettet til lige det, du har lyst til. Den ønskede hastighed på din bredbåndsforbindelse afhænger selvfølgelig af, hvordan dine behov er, når du er online. Hvad bruger du internettet til? Gamer du? Streamer? Er I flere i familien, der er online samtidig? Så har I helt sikkert behov for en rigtig hurtig bredbåndsforbindelse.

Måske har I endda brug for høj hastighed for både download og upload. Igen afhænger det af, hvad I bruger internettet til. De fleste typer bredbåndsforbindelser giver langt højere hastighed for download end for upload. Men stadig flere danskere har brug for høj hastighed også for upload, for eksempel til arbejde.

Sagen er, at bredbåndsforbindelser via Tv-kabler (coax), telefonkabler (DSL) og trådløst via master har en begrænset kapacitet. Der er simpelthen er grænse for hvor meget data, der kan passere via de enkelte kabler. Derfor må udbyderne af bredbåndsforbindelser prioritere ‘trafikken’, og det gør de ved at tilbyde høj hastighed for download, men betydelig mindre for upload. Det plejer at fungere.

Men i takt med at stadig flere danskere arbejder hjemmefra, og stadig flere gamer seriøst, stiger behovet for højere hastighed også for upload. Hvis du for eksempel driver din egen webshop og skal lægge fotos op på din hjemmeside, går det jo ikke, hvis du er adskillige minutter om hvert foto.

Få Bredbånd via fibernettet

Den eneste type bredbåndsforbindelse, der normalt giver lige høje hastigheder for download og upload, er bredbåndsforbindelse via fibernettet. I modsætning til de andre typer kabler til bredbånd har fiberkablerne en enorm kapacitet, så der i princippet ingen grænser er. Porten står helt åben i begge retninger.

Fiberbredbånd giver derfor mulighed for meget høje hastigheder, som regel 1000 Mbit/s for både download og upload. Samtidig er fiberforbindelsen den mest stabile, fordi der aldrig opstår ‘trafikpropper’ i transporten af data. Flowet er konstant, så din forbindelse opleves som stabil hele tiden. Fedt til gaming.

Selvom fibernettet er suverænt, betyder det på den anden side ikke, at de andre typer bredbåndsforbindelser ikke også kan levere varen. Heldigvis, for det er jo langtfra alle steder i Danmark, at fibernettet er tilgængeligt. Endnu, for der arbejdes på højtryk for at få fibernettet udbredt til hele landet.

Men de andre typer bredbåndsforbindelser via coax, DSL eller mobilmast kan stadig være med. Hvis du ikke behøver særlig høj hastighed for upload, vil du med de andre typer bredbåndsforbindelser kunne få en tilstrækkelig hurtig forbindelse til de fleste aktiviteter online. Og som regel billigere end via fibernettet.

Har du allerede en Tv-pakke, vil du sandsynligvis kunne få billigt bredbånd i en samlet pakke på tilbud. Bor du et afsides sted, måske på en mindre ø eller i et sommerhusområde, vil du stadig kunne få relativt hurtigt bredbånd via telefonkablet eller en mobilmast. Der findes gode løsninger netop til disse situationer.

Har du brug for hurtigt bredbånd, kan det i al fald betale sig at sammenligne de forskellige udbydere af varierende forbindelser. Tjek, hvilke typer forbindelser, der er tilgængelige, hvor du bor, og vælg den bedste til prisen. Udvalget er stort, konkurrencen er skarp, alt sammen til din fordel.